Biscotto -pizzakivi on korkealaatuinen paistoalusta, joka soveltuu täydellisesti ravintolatasoisten pizzojen ja leivonnaisten valmistukseen. Sen erinomainen lämmönvarauskyky ja kosteutta imevät ominaisuudet tekevät siitä pizzaharrastajien ja ammattilaisten suosikin. Tämän ohjeen avulla otat Biscottosi oikeaoppisesti käyttöön oli käytössäsi siten Biscotto Saputo, Biscotto di Sorrento tai Biscotto di Casapulla.

Ensimmäinen paistokerta Biscotto -pizzakivellä

Aloita pyyhkimällä kiven pinta kuivalla liinalla tai harjaamalla se uuniharjalla poistaaksesi valmistuspölyn. Älä pese kiveä vedellä ja vältä kosteuden pääsemistä kiveen, sillä se voi vahingoittaa kiveä.

Aseta Biscotto Saputo uuniin ja lämmitä se vähitellen:

  • Aloita uunin alimmalla lämpötilalla 20 minuutin ajan, sammuta uuni ja anna kiven jäähtyä täysin.
  • Toista sama matalalla–keskitasolla olevalla lämpötilalla ja anna kiven jälleen jäähtyä täysin.
  • Viimeistele lämmittämällä kivi keski–korkealla lämpötilalla 20 minuutin ajan ja anna sen jäähtyä.

Kun kivi on jäähtynyt, se on valmis käyttöön.

Vinkkejä Biscotto Saputo -pizzakiven ylläpitoon

  • Vältä äkillisiä lämpötilanvaihteluita, sillä ne voivat aiheuttaa halkeamia. Anna kiven aina lämmetä 10–15 minuuttia uunin alimmassa lämpötilassa ennen paistoa.
  • Älä koskaan puhdista Biscotto Saputoa vedellä. Käytä metallilastaa kiinteiden jäämien poistamiseen ja polta ruoantähteet pois korkeimmassa lämpötilassa.
  • Säilytä kivi mielellään sisätiloissa suojataksesi sen lämpötilavaihteluilta ja vaurioilta. Jos mahdollista, on parempi siirtää koko uuni lämpimään, jotta kiveä ei tarvitse turhaan nostella pois uunista.

Ohjeiden noudattamisesta huolimatta on aina mahdollista, että huokoisesta materiaalista valmistettu kivi saattaa haljeta. Tätä ei kannata kuitenkaan liikaa pelätä, sillä kiven halkeamisella ei ole vaikutusta sen erinomaisiin paisto-ominaisuuksiin.

Oikealla hoidolla ja huolenpidolla Biscotto Saputo -pizzakivi tarjoaa vuosien ajan erinomaista suorituskykyä ja auttaa sinua paistamaan pizzaa kuin ammattilainen joka kerta.

Biscotto Saputo logo
Aidon Biscotto Saputo -kiven tunnistaa valmistusvaiheessa painetusta logosta

Shopping Cart