Pizzatarvike.fi blogi

Ohje pizzapohjan pyöritykseen

8.11.2022

Unohda kaulin ja kokeile valmistaa pohja käsin

Pizzapohja pyöritetään käsin, joten et tarvitse kaulinta ollenkaan. Taikinaan kertyneiden ilmakuplien kanssa on syytä olla varovainen, sillä liian kovakourainen käsittely tuhoaa pizzan ilmavan kuohkeat reunat. Taikinaa tulee käsitellä hellästi, mutta päättäväisin ottein.

Pizzataikinan valmistus

Ohje:

  1. Jauhota pöytä kunnolla, jotta pizzataikina ei tartu pöytään. Yksinkertaisinta on kaataa jauhoista keko työtasolle ja alkaa pyörittää taikinaa keon päällä.

  2. Nosta kohonnut pizzataikinapallo jauhotetulle pöydälle ja painele sitä kevyesti litteemmäksi.

  3. Tee sormenpäillä taikinan reunasta reunaan napakat painallukset (noin 5 toistoa)

  4. Käännä taikina ympäri ja toista edellinen vaihe

  5. Pizzapallo on avattu ja pizzapohjan ympärillä tulisi olla pyöreä reuna.

  6. Aseta kädet kupumaisesti taikinan reunojen viereen ja levitä pohjaa hellästi kiertäen sormien sekä kämmensyrjän avulla.

  7. Nosta pohja varovasti käsiesi varaan ja kannattele sitä kämmenselän ja rystysten päällä.

  8. Venytä taikinaa käännellen, jotta se venyy tasaisesti joka puolelta.
Kaulimen käyttö tuhoaa pizzapohjan kuohkeuden

Erityisesti peukaloiden kanssa kannattaa olla varovainen, jottei pohjaan tule venytysvaiheessa reikiä. Jos vahingossa reikä pääsee kuitenkin syntymään, korjaa se heti kuromalla reunat yhteen, sillä suuremman reiän korjaaminen on hankalampaa. Valmis ohja on reunoilta ilmava, mutta keskeltä läpikuultavan ohut.

Shopping Cart