Biscotto pizzakivi Ooni Koda 16 pizzauunille
Todella maineikas ja käsin valmistettu Biscotto pizzakivi suoraan Napolista. Paistokiven koko on 40 x 40 cm, joten se sopii esimerkiksi Ooni Koda 16 pizzauunille tai muulle vastaavan kokoiselle laitteelle. Biscotto pizzakiven paksuus on 2 cm, joten se on huomattavasti paksumpi kuin Oonin alkuperäinen paistokivi ja se vapauttaa lämpöä hitaasti, jotta pohja paistuu täydellisesti ilman palamista.
Jopa 90 % pizzerioista Napolissa käyttää Biscotto Saputo-kiviä
Associazione Verace Pizza (Aito Napolilainen Pizza -yhdistys) yhdistyksen kirjoittamien kansainvälisten ohjeiden mukaan pizzakiven lämpötilan tulee olla 430°C – 480°C, kun paistetaan aitoa napolilaista pizzaa. Jos siis pyrkimyksesi on paistaa perinteitä kunnioittavaa napolilaista pizzaa, on Biscotto pizzakivi välttämätön lisävaruste pizzauunillesi. Napolin pizzeriat valitsevat Biscotto Saputo -pizzakiven, sillä niillä on erityinen ominaisuus paistaa pizza oikeassa lämpötilassa 60–90 sekunnissa polttamatta pizzan pohjaa. Näitä tuloksia ei voida saavuttaa käytännössä millään muulla materiaalilla sillä mikään muu materiaali ei toimi kuten Saputo -pizzakivi.
Käsintehty perinteisillä menetelmillä
Biscotto pizzakivet ovat käsin valmistettuja italialaisten artesaanien toimesta pizzan synnynseuduilla Napolissa. Käytetyt tekniikat ovat kulkeneet sukupolvelta toiselle ja Saputo louhiikin savensa Napolinlahdelta. Tämä savi antaa jokaiselle pizzakivelle ainutlaatuisen mineraalikoostumuksen, joka on ominainen tälle alueelle Italiassa. Jokainen kivi muotoillaan käsin puisiin muotteihin, jonka jälkeen muotit kuivataan ilmassa. Tällöin savesta vapautuu kosteutta ennen polttoa, mikä tehdään puulämmitteisessä uunissa ja kestää vuorokausia. Saputon tiimi on kokeillut lukuisia eri menetelmiä ja materiaaleja, jotta he pystyvät nykyään valmistamaan maailman parhaan pizzakiven.
Huomioithan, että koska kivet tehdään käsin, ne myös näyttävät käsin tehdyiltä. Kiven reunoissa saattaa olla mm. pieniä lohkeamia, jotka eivät vaikuta millään tavalla kiven käyttöön. Nämä ovat vain osoitus pizzakiven uniikista alkuperästä ja perinteisistä valmistutavoista.