Bulkkikohotusasia on tarkoitettu pizzataikinan kohotukseen kokonaisena pallona. Taikinan valmistukseen on mahdollisesti lähes yhtä monta tyyliä kuin on tekijääkin. Useimmat kohottavat taikinaa ensin kokonaisena pallona (bulkkikohotus), jolloin taikina turpoaa noin kaksinkertaiseksi. Aikaa tähän menee tavallisesti noin 1-2 tuntia, jonka jälkeen taikinasta voidaan muotoilla haluttu määrä pizzapullia kohotuslaatikoihin. Kohotuksen voi tehdä joko huoneenlämmössä tai kylmäkohotuksena jääkaapissa.
Bulkkikohotusastia valmistettu Gastronorm standardeja noudattaen ja on siis vakiomitoitettu GN-astia. Sen materiaali on polypropeeni ja se on väriltään sumea tai harmaa. Sen puhdistaminen on helppoa sillä se ei ime itseensä tuoksuja tai makuja ja sen kulmat ovat pyöreät.
Ominaisuudet:
- Pituus: 265mm
- Leveys: 325 mm
- Korkeus: 200 mm
- Materiaali: polypropeeni
- Käytännöllinen ja vaivaton puhdistaa
Katso myös:
- Pizzanpaistajien taikinalaskuri hiivataikinalle