Detroit style -pannupizzavuoka

(3 tuotearviota)

34,90 37,90  (sis alv 24%)

Italiassa valmistettu kantikas pannupizzavuoka Detroit-tyylisen pizzan valmistukseen.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Detroit style -pannupizzavuoka, eli kantikas pannupizzavuoka, on kesän kuumin trendi pizzanvalmistuksessa. Vuoka on suunniteltu erityisesti Detroit-tyylisen pizzan (eng. Detroit style -pizza) valmistukseen ja se on valmistettu pizzan alkuperää kunnioittaen blue steel -teräksestä. Paistaessa lämpö jakaantuu tasaisesti koko vuoan alueelle, joten saat täydellisen rapean lopputuloksen. Sopii myös Roomalaisen levypizzan tai perinteisen kotitaloustunneilta tutun peltipizzan valmistukseen.

Käyttöönotto ja käyttöohje:

Ennen ensimmäistä käyttökertaa pese vuoka huolellisesti kuumalla vedellä ja kuivaa se hyvin. Tämän jälkeen öljyä vuoka kauttaaltaan. Käytön jälkeen pyyhi vuoka esim paperipyyhkeellä ja tarvittaessa pese palanut lika kuumalla vedellä. Kuivaa huolellisesti. Levitä puhdas ruokaöljy pannulle. Ei saa pestä koneessa. Valmistajan suosittelema suurin käyttölämpötila on 250°C.

Detroit style -pizzan historiaa:

Detroit-tyylinen pizza on suorakaiteen muotoinen ja noin 2,5-3cm paksuinen pannupizza. Alunperin tyylin kehitti vuonna 1964 Buddy’s Rendezvous -nimisen baarin omistaja Gus Guerra. Hän yhdisti sisilialaisen vaimonsa äidin pizzataikinan reseptin, amerikkalaisen juuston sekä mausteisen tomaattikastikkeen syvään suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Koska sopivia pannuja ei ollut vielä saatavilla, ravintola käytti Detroitin autoteollisuuden käyttämiä varaosa-astioita, jotka olivat valmistettu blue steel -teräksestä eli sinistetystä teräksestä. Baari myyntiin jo 1953 ja nykyään paikalla toimii Buddy’s pizza -ravintola.

Pizzasta ja täytteistä:

Paksun pohjan lisäksi Detroit-tyylinen pizza on tunnettu rapeasta ulkokuorestaan sekä pizzan reunoille, pohjan ja pizzapannun yhtymäkohtaan käräytetystä rapsakasta juustosta. Detroitilaiseen pizzaan perinteisesti käytettäviä juustoja ovat sveitsiläinen Wisconsin Brick-cheese, nuori Cheddar sekä Monterey Jack. Pizzan juusto kannattaa valita huolella, sillä se on yksi olennaisin osa makuelämystä. Tomaattikastike on tyypillisesti maisteisempi, kuin perinteinen napolilainen tomaattikastike ja se sisältää tomaatin lisäksi valkosipulia, oreganoa sekä punaista chiliä. Pizzan täyttö tehdään seuraavassa järjestyksessä: juusto levitetään kohonneen pohjan päälle, seuraavaksi levitetään mahdolliset muut täytteet (yleensä pepperoni) ja viimeisenä lämmin tomaattikastike valutetaan pizzan päälle. Tomaattikastiketta ei ole tarkoituskaan levittää tasaisesti pizzan päälle, vaan se saa jäädä herkullisiksi raidoiksi päälimmäiseksi.

Detroit-tyylisen pizzan valmistaminen ei ole hankalaa, mutta siihen kannattaa perehtyä You Tubesta löytyvien opastusvideoiden avulla. Pannupizzavuoan kaveriksi suosittelemme hankkimaan ottimen, joka helpottaa kuuman pizzapannun nostamista uunista. Detroit style -pannupizzavuoka löytyy verkkokaupasta useissa eri mitoissa, joten oman uunin mitat kannattaa tarkistaa vielä ennen tuotteen hankintaa. Vuoka on käsinpestävä ja se tulee kuivata pesun jälkeen huolellisesti. Maistuvia pizzahetkiä.

Ominaisuudet:

 • Saatavilla useita eri kokoja
 • Materiaali blue steel eli sinistetty teräs
 • Valmistettu Italiassa
 • Ei suositella konepesua
Tuotteen koko

30x23x3 cm (34,90 €), 35x28x3 cm (35,90 €), 50x35x3 cm (36,90 €) , 55x38x3 cm (37,90 €)

Toimituskulut alkaen 4,90€! Lisää tuote ostoskoriin ja valitse itsellesi sopivin toimitustapa.

Lisää postituksesta: Toimitusehdot

5 Tähti

100 %
3 review(s)

4 Tähti

0 %
0 review(s)

3 Tähti

0 %
0 review(s)

2 Tähti

0 %
0 review(s)

1 Tähti

0 %
0 review(s)

03 arvostelua

 • Avatar

  Nadja

  Näyttää toteutuvan tuo lämmönjakautuminen, eli tekee hyvin rapean pohjan!. Tämä on ollut laadukas ja kestävä, oli resepti kuin resepti niin toimii. Suositus+

  22.4.2022
 • Avatar

  Teflonone

  Erittäin hyvä vuoka, tällä saa tehtyä isomman pizzan kerralla ja sopivan rapea lopputulos.

  6.10.2021
 • Avatar

  Antti

  Hyvä ostos

  Ajaa hyvin asiansa ja tuli nopeesti perille.

  5.10.2021

Jätä meille arvostelu tästä

Your email address will not be published.


Nopea toimitus

Suomen kattavin valikoima

Kotimainen asiantuntija

Shopping Cart