Pizzatarvike.fi blogi

Tomaattikastike pizzalle – Näillä vinkeillä onnistut!

5.5.2022 | Patrik Pyöriä

Hyvä tomaattikastike on tomaattipohjaisten pizzojen maun salaisuus ja sen valmistus on loppujen lopuksi hyvin yksinkertaista. Tarvitset vain laadukkaita tölkkitomaatteja, oliiviöljyä, tuoretta basilikaa, suolaa ja valkosipulia. Valmistusvälineeksi riittää vain kulho tai kannellinen astia ainesten sekoittamista varten. Kokoon keittäminen kannattaa unohtaa kokonaan, sillä tomaatin aromi pysyy parhaimpana käsin murskaamalla.  

Laadukas tomaatti on tomaattikastikkeen perusta. Kuuluisin ja monen mielestä paras lajike on San Marzano, joka on maultaan täyteläinen ja makeahko, mutta ei liian vetinen tai kirpeä. Paseerattu tomaatti säästää vaivaa, mutta se ei sovellu tomaattikastikkeeseen kovin hyvin, sillä sen maku on hieman teollinen.

Tarvitset vain seuraavat raaka-aineet:

  • 2 tölkkiä eli 800 g kuorittuja tomaatteja (San Marzano)
  • 20 g suolaa (noin 4 tl)
  • 20 g oliiviöljyä (noin 1,5 rkl)
  • 2–3 kpl valkosipulinkynttä
  • runsas kourallinen revittyjä basilikan lehtiä
tomaattikastike basilika
Hyvä tomaattikastike syntyy yksinkertaisista
raaka-aineista

Valmistus:

  1. Kaada tomaatit kulhoon ja murskaa ne varovasti käsin. Suosittelemme tomaattien murskausta käsin sauvasekoittimen sijaan, sillä tällöin tomaatin siemenet eivät murskaannu aiheuttaen kitkerää makua. Myös rakenne ja luontainen makeus tulevat käsin murskaamalla paremmin esille. Halutessasi voit siivilöidä tässä vaiheessa ylimääräisen nesteen pois.

  2. Lisää suola ja oliiviöljy, kuoritut ja halkaistut valkosipulinkynnet sekä runsas kourallinen revittyjä basilikan lehtiä.

  3. Sekoita ainekset kauhalla.

  4. Peitä kulho kelmulla tai sulje astian kansi ja anna maustua jääkaapissa yön yli tai vähintään muutaman tunnin.

  5. Ota kokonaiset valkosipulinkynnet pois kastikkeesta ennen pizzan päälle laittamista.

Suosittelemme kokeilemaan erilaisia tomaattilajikkeita sekä käyttämään luovuutta esimerkiksi yrttien suhteen, sillä omaan makuun parhaiten sopiva tomaattikastike löytyy jokaisella vain kokeilemalla. Tällä reseptillä onnistut kuitenkin takuuvarmasti ja se antaa hyvän pohjan uusia kokeilujakin varten. Arvostamme myös palautetta reseptistä: info@pizzatarvike.fi

Hyviä hetkiä pizzanpaiston parissa!

Shopping Cart