juhannuspizza raparperista, serranosta ja vuohenjuustosta

Juhannus on Suomen kesän kulminaatiopiste – yöttömän yön juhla, joka kutsuu syömään yhdessä, nauttimaan tuoreista raaka-aineista ja kokeilemaan jotain uutta. Miksi ei siis myös pizzassa? Tänä vuonna päätin valmistautua tulevaan juhlaan kokeilemalla erilaisia pizzareseptejä ja syntyi juhannuspizza, joka yhdistää makean, suolaisen ja kirpeän tavalla, joka yllättää, mutta mielestäni toimii.

Kesän raaka-aineiden kuningas, raparperi, ei ehkä ole se ensimmäinen mitä pizzatäytteissä ajattelee, mutta oikealla käsittelyllä sekin toimii upeasti. Kun sen hapokkuus tasapainotetaan makealla hunajalla sekä suolaisen intensiivisellä serranon kinkulla, saadaan makumaailma, joka herättää keskustelua ja jää mieleen.

Juhannuspizza valmistus

Valmistus alkaa valmistelemalla raparperit. Raparperit pilkoin ohuiksi viipaleiksi, jotka paistetaan nopeasti pannulla yhdessä sokerin kanssa. Näin niiden maku pehmenee ja ne ehtivät kypsyä miellyttävän makuisiksi pizzauunissa.

Testiversiossa pohjana toimi Pirkka Parhaat Pizzataikina 00-jauhoista, jota kohotettiin yön yli jääkaapissa. Muotoon venytetyn pohjan päälle levitetään kevyesti ranskankermaa ja murennetaan päälle vuohenjuustoa. Tämän jälkeen lisätään raparperit pizzan päälle.

Pizza paistetaan pizzauunissa tai mahdollisimman kuumassa kotiuunissa. Paiston jälkeen päälle laitetaan vielä hunajaa sekä viipaleet serranonkinkkua, jotka tuovat pizzaan suolaisuutta.

Juhannuspizzan täytteet – Mitä ottaa mukaan kaupasta?

  • Ranskankermaa
  • Varsi raparperia
  • Serranon kinkkua
  • Juoksevaa hunajaa (+sokeria)
  • Vuohenjuustoa
Herkullinen juhannuspizza uunituoreena
Shopping Cart