Biscotto Saputo pizzakivi Ooni Koda 12 pizzauunille
Erittäin arvostettu käsintehty Biscotto Saputo pizzakivi, joka sopii Ooni Koda 12 -pizzauunin tai vastaavan kokoisen pizzauunin kanssa. Pizzakiven mitat ovat 33.5 x 33.5 cm ja se on 2 cm paksu eli huomattavasti paksumpi kuin Ooni pizzauunin alkuperäinen paistokivi. Pizzakivi vapauttaa lämpöä hitaasti joten pizzan pohja paistuu täydellisesti eikä pääse palamaan.
Tiesitkö, että 90 % Napolin pizzerioista käyttää Saputo-kiviä pizzauuneissaan?
Associazione Verace Pizza (Aito Napolilainen Pizza -yhdistys) yhdistyksen laatimien kansainvälisten säädösten mukaan aidon napolilaisen pizzan paistamisessa pizzakiven lämpötilan tulee olla 430°C – 480°C. Jos tavoittelet täydellistä napolilaista pizzaa, Biscotto-kivi on välttämätön lisävaruste pizzauunillesi. Napolin pizzeriat valitsevat Biscotto Saputo -pizzakiven, koska heidän kiviensä ainutlaatuinen ominaisuus on kyky paistaa pizza oikeassa lämpötilassa 60–90 sekunnissa polttamatta pizzan pohjaa. Näitä tuloksia ei voida saavuttaa millään muulla materiaalilla. Yksinkertaisesti sanottuna, mikään muu materiaali ei toimi kuten Saputo-pizzakivi.
Käsintehty pizzakivi Napolista
Saputo-kivet valmistetaan käsin italialaisten artesaanien toimesta Napolissa, Italiassa, käyttäen menetelmiä ja tekniikoita, jotka ovat olleet käytössä sukupolvien ajan. Saputo louhii savensa Napolinlahdelta, ja tämä savi antaa jokaiselle pizzakivelle ainutlaatuisen mineraalikoostumuksen, joka on ominainen tälle Italian alueelle. Paikallista savea käyttäen jokainen kivi muotoillaan käsin puisiin muotteihin. Savimuotit kuivataan ilmassa, jolloin savi vapauttaa tietyn määrän kosteutta ennen polttamista. Kun savi on riittävästi kuivunut, muotit asetellaan varovasti puulämmiteisen uunin sisäpuolelle. Uuni lämmitetään tiettyyn lämpötilaan, ja artesaanit valvovat uunin lämpötilaa useiden päivien ja öiden ajan. Kun polttoprosessi on valmis, kivet otetaan uunista ja ne ovat valmiita käytettäväksi. Saputon tiimi koostuu omistautuneista käsityöläisistä. He ovat kokeilleet monia eri menetelmiä ja materiaaleja tuottaakseen parhaan pizzakiven, ja tämä prosessi tuottaa maailman parhaan pizzakiven.
Koska kivet tehdään käsin ne myös näyttävät käsin tehdyiltä. Pizzakiven reunoissa voi olla mm. pieniä lohkeamia, jotka eivät vaikuta millään tavalla kiven käyttöön. Nämä ovat vain osoitus pizzakiven uniikista alkuperästä sekä perinteisistä valmistutavoista.