Pizzatarvike.fi blogi

Testissä: Pop Up Pizzeria by Home Chef Mark

19.6.2022 - Patrik Pyöriä

Kävin eilen testaamassa Instagramista tunnetun pizzanpaistajan Home Chef Markin pop up -pizzerian.

Aurinkolahdessa on sateinen päivä. Saavun vain muutaman minuutin pop upin avautumisen jälkeen ja saan tilauksestani numeron 8, joten olen kahdeksantena jonossa. Teltan ympärille on sateisesta kelistä huolimatta kerääntynyt reilusti porukkaa. Ihmiset näyttävät iloisilta, vaikka jono kasvaa paikotellen jopa 30 minuutin mittaiseksi.

Päivää varten on varattu 100 pizzapullaa ja paisto jatkuu niin pitkään kuin taikinaa riittää. Onneksi tulin ajoissa, sillä tällä tahdilla varatut pizzat paistetaan nopeasti.

Mark kertoo hankkineensa uuden kaasukäyttöisen pizzauunin, jossa mahtuu paistamaan kaksi pizzaa kerrallaan. Se vaatii kuitenkin paljon tarkkuutta ja nopeutta, sillä tulta lähempänä oleva sivu paistuu muutamissa sekunneissa liian tummaksi.

Pop up pizzeria
Home Chef Mark keskittyy huolellisesti pizzan pyörittelyyn
Pizzalapiona Mark käyttää Cerutti Inoxin rei’itetty Tulip pizzalapiota sekä erillistä pyörittelylapiota. Tämän lisäksi pizzojen täytteet ovat aseteltu teräksestä valmistettuun täytelokerikkoon, jossa ne pysyvät siististi järjestyksessä paiston ajan. Mark nostaa pizzan uunista suoraan pizzalaatikkoon ja asettaa kannen kiinni. Kantta koristaa tyylikkäästi Home Chef Markin oma logo, joka kuvastaa sitä, että pienimmätkin yksityiskohdat ovat tarkkaan mietittyjä.

Menu

Menussa on valittavana viisi erilaista pizzaa: HCM Margherita, Pepperoni, Diavola, Prociutto Crudo ja Kasvis Pepperoni, joista päätin kokeilla Diavolaa ja Pepperonia.

Pepperoni pizza
Diavola pizza
Diavola pizza
Pepperoni pizza

Diavolan päällä on tomaattikastikkeen lisäksi fior di latte -mozzarellaa, grana padano -juustoa, napolin salamia, herkullista peperoncino chiliöljyä sekä tuoretta basilikaa. Pepperonipizzan päältä löytyy nimensä mukaisesti pepperonia sekä tuoretta persiljaa.

Molemmat pizzat ovat maultaan ensiluokkaisia. Reunat ovat napolilaiseen tyyliin mukavan kuohkeita ja niissä on komeat ”leopardin pilkut” eli kuumassa uunissa nopean nousun aiheuttamat mustaksi palaneet pienet kaasurakkulat. Pohja on myös hyvin paistunut, tomaattikastike herkullisen makuinen ja täytteet laadukkaita.

 

Popupista:

Täytteiden asettelu pizzaan
Täytteiden asettelua pizzan päälle
Margherita menossa uuniin
Pop uppeja järjestetään epäsäännöllisti muutaman kuukauden välein, joten suosittelen tilaamaan ilmoitukset seuraavista pop up -päivistä – Tilaa ilmoitukset. Käy tutustumassa Markin pizzanpaistoon myös Instagramissa @homechefmark
Shopping Cart